Arcok, életek, történetek – készülőben Palkovics György negyedik kötete

A sikeres Kakpuszta-trilógiát követően újabb könyvvel jelentkezik Palkovics György. Az „Arcok, életek, történetek” címet viselő kötet várhatóan az idei könyvhétre fog megjelenni. Honlapunkon a szerző bevezetőjét adjuk közre ízelítőként:

Palkovics György: Arcok, életek, történetek

Nem vagyunk egyformák. Atlantiszban sem voltunk azok, ahol még az Istenekkel paroláztunk. Kinek energiából, kinek humorból, kinek szorgalomból jutott több, amikor mint „isteni szikra” leszakadtunk az önmagából keletkezett „Nagy Szellemből”.

Hogy kerültünk ide a Földre? Ez rejtély, és sok ezer éve érdekli a földi embert. Talán a beavatottak néha megláthatták az igazságot, de az átlagember ezt csak „tükör által homályosan” látja vagy sejtheti, ahogy már Pál apostol is megírta a Bibliában. Mi pedig csak rójuk szakadatlanul köreinket itt ezen a kis bolygón és ki-ki a maga módján igyekszik valami maradandót létrehozni. Mert ez a vágy hajt valamennyiünket, hogy hatást váltsunk ki embertársaink szemében, és amikor elmegyünk, az itt maradók szeretettel emlékezzenek ránk.

Vannak, akik széles csapást taposnak ki itt a Földön, és vannak, akik csak az út szélén letörnek néhány ágat, hogy jelt adjanak, ők is itt jártak.

Ebben a könyvemben olyan emberek viselt dolgairól írok, akikkel egy időben éltem itt a Földön és nagy hatással voltak rám. Emberi tartásuk, humoruk, építő cselekedeteik, célokért küzdő kitartásuk példaként állhatnak előttünk és a felnövekvő generációk előtt is. Persze a „széles csapást vágók” legtöbbje a gyengébb nem körében is megtette a maga dolgát és méteres kaszával vágta a rendet. Így aztán a könyv szerelmi történetekben sem szűkölködik, bízva abban, hogy a kedves olvasó örömmel látja, hogy a nagytermészetű emberek életének, ez is elválaszthatatlan része.

És persze a vadászat is át- meg átszövi az írásokat, hiszen amióta az eszemet tudom, legfőképpen ebben a környezetben éltem, tevékenykedtem.

Kategória: Hír | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!