Könyveivel tért vissza egyetemi tanulmányai színhelyére a Kakpuszta szerzője

Az egykori keszthelyi egyetemista, a somogyi születésű Palkovics György könyveit ismerte meg az olvasó közönség a Fejér György Városi Könyvtárban megrendezett író-olvasó találkozón – számolt be a Keszthely TV.A könyv szerzőjét a somogyi , Kakpusztán nevelkedett Palkovics Györgyöt és az est vendégeit a Fejér György Városi Könyvtár vezetője, Pappné Beke Judit köszöntötte, majd a paraszti életformát bemutató kötetet a szerző élménybeszámolója tette gazdaggá.

Palkovics György, aki az életét az erdőben töltötte, hatvan évesen írta első kötetét. Szívesen emlékezett a mára feledésbe merült Kakpusztára, ahol 1901-ben mindössze hét ház volt, s mind a hét kocsma volt. A falu, illetve a tanya ahol felnőtt, csak az emlékeiben él. A házakat lerombolták, benőtte a gaz. A természet lett az Úr!

A szerző művéből az író-olvasó találkozón Kalapos Isván idézett. Szeretnivaló emberekről, a családról, ízesen anekdotázva, hogy az olvasó is képet kapjon a Kakpuszta című könyvből. Ízig – vérig magyar történetek, élet írta mozzanatok és könnyeket csaló emberi viselkedések, sajátos és szép nyelvezettel. Egyetlen kötetben, melyet megismerhetett az olvasó Keszthelyen.

Palkovics György harmadik könyve után sem áll meg számára a “szerzői idő”, lassan de készül a negyedik könyve, melyet érdeklődve vár a közönsége.

Az eseményről készült fotógalériát ezen a linken, a Keszthely TV összeállítását pedig itt tekinthetik meg látogatóink.

Forrás: Keszthely TV

Kategória: Hír | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!