Dr. Tóth Sándor, volt fővadász könyvajánlója

A nagy sikerű Kakpuszta után az olvasó érdeklődéssel várta a folytatást. Nem csalódott. A szerző újabb kötete olyan könyv, amit az olvasó nem tesz Le, míg a végére nem ér. Aztán újra szemezget egy vadászpálya novellákba sűrített epizódjaiból. Mert novellistát üdvözölhetünk dr. Palkovics György kollégánkban.

Életének egyetemi éveitől a rendszerváltásig terjedő szakaszát remek dramaturgiával felépített „kisregények” gyöngysorába fűzi, humorának sodró lendületével, csattanóival színesíti. Szépíró stílusával vadászattörténetet ír a magyar vadászat megismételhetetlen gazdagságáról — és letűnt koráról.

Mesél vadászatunk, vadgazdálkodásunk hírét megalapozó apró- és nagyvadas területekről: Soponyáról, Lenesről, Valkóról, Gyulajról, mesés terítékekről, hajdani libázásokról a tatai Nagy-tavon és a neves vadászokról — Markovics Lászlóról, Party Istvánról, Brodák Józsefről, Világhy Andrásról, Bay Béláról, név nélkül említett feledhetetlen kollégáinkról — olyan szeretettel, hogy velük együtt ott vagyunk a lőállásokon, a hajtásban, a vadászatot megkoronázó beszélgetéseken.

És ahogy a „zisten felviszi a dolgát” úgy emeli az olvasót a protokollvadászatok rejtelmeibe, állítja görbe tükör elé, hogy az író kitűnő jellemrajzainak segítségével ki-ki a maga szemszögéből láthassa a szereplőket, a kor vadászatban megnyilvánuló torzulásait.

Megjelent a Nimród vadászújság 2012/5 számában.

A bejegyzés kategóriája: A zisten fölvitte a dolgomat, Kakpuszta, Rólunk írták
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!