Milliárdosok között a nagyra nőtt kakpusztai parasztgyerek

Az idei könyvhétre jelent meg Palkovics György harmadik könyve Milliárdosok között címmel

A Milliárdosok között című könyv fedlapjaPalkovics György új könyvének főszereplői gazdagok, tehát érdekesek. Jelen vannak a mindennapjainkban, néha a környezetünkben is, de a képzeletünkben mindenképp. Bankárok, arisztokraták, gyárosok, szerencselovagok, ügyeskedők – a rendszerváltás után Palkovics György életének szereplői.

Egymáshoz sodorja őket a vadászat szenvedélye, amely – akár egy titkos társaságban – felszabadítja a gátlásokat, s megoldja a nyelveket. Pénz, hatalom, privatizáció: sorakoznak a történetek és lehullnak az álarcok. A Milliárdosok között szépirodalmi igénnyel készült, önéletírás, anekdotázás és vadászat szövi át tarkán, megragadón.

Palkovics György meseszerű, ám nagyon is megélt világa jól ismert az olvasó számára. 2011-ben jelent meg a szülőföldről, a félfeudális paraszti világról szóló könyve, a Kakpuszta.

Ezt követte a rendszerváltást megelőző korszakot felidéző kötete, A zisten fölvitte a dolgomat. Olvasó és kritika egyaránt ünnepelte a stílust, a két olvasmányt. Remélhetően ez vár az újabb kötetre is, Palkovics György sajátos trilógiájának harmadik részére.

A könyv a Duna International kiadó gondozásában jelent meg.

A bejegyzés kategóriája: Hír, Milliárdosok között
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!