Beköszöntő

Kakpuszta, a hely ahol Éltek

Kakpuszta egy mára már teljesen elnéptelenedett, megszűnt belső-somogyi település, amit az 1960-as években még közel 700-an laktak. Hihetetlen, de alig 30-40 év alatt a települést szó szerint bekebelezte az erdő. Az egykori sportpálya helyén ma már égbe szökő vörösfenyők állnak, a valamikori templom helyét ma már csak egy tisztás jelzi.A weboldal és a blog célja az, hogy a valaha virágzó puszták történetének állítson emléket, és felelevenítse  a múlt század közepén még élő, de mára már erdőbe veszett település egykori életét, egyben lehetőséget adva az országban ma szétszórtan élő egykori lakóinak arra, hogy megtalálják gyökereiket. Az oldal és a blog inspirálója, életre hozója Palkovics György, a falu szülötte, aki 62 évesen pályakezdő íróként 2011-ben megjelent Kakpuszta című könyvében egycsapásra az olvasók elé varázsolta az egykori pusztai hétköznapokat, megindítóan érzelmes és személyes, de egyben kordokumentumként is szolgáló novelláival. Palkovics György könyvét olvasva egy kicsit mindannyian kakpusztaiak lehetünk, hisz mintha saját nagyszüleinket látnánk megelevedni a könyv sorai között.

Blogunkban igyekszünk majd tudósítani mindenről, ami Kakpuszta kapcsán ma érdekes lehet, illetve tovább bővíteni a weboldalon már meglévő dokumentumokat, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy legalább az internet segítségével és a Kakpusztán valaha élt emberek közreműködésével életben tartsuk annak azt a helyet, amely valaha sokak számára az édes otthont jelentette. Bíztatunk ezért mindenkit, hogy szóljon hozzá weboldalunkhoz és az itt közölt anyagokhoz, ossza meg velünk gondolatait, hisz Kakpuszta emléke csak azok által élhet immár tovább, akik maguk is részesei voltak a történeteknek, vagy ha nem voltak részesei, érdeklődnek iránta, mondanivalójuk van ennek kapcsán.

Várjuk tehát az Önök hozzászólásait, történeteit a blog kommentjeiben, illetve, ha részletesebb anyaguk vagy fényképük van, ami Kakpuszta kapcsán érdekes lehet, küldjék el azt nekünk a weboldal impresszumában található email címre.

A bejegyzés kategóriája: Hír
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!